Copyright 2024 by Mee Hiris
 
 
| Cancel
Mobile :: Sub Masthead :: BM

Tentang Mee Hiris China Muslim

Mee Hiris, Mee tradisional China Muslim yang istimewa ialah salah satu mee yang terkenal di golongan China Muslim di China Utara. Prosedur menyediakan hidangan ini adalah mengaulkan bahan-bahan dan tepung hingga menjadi doh, angkat doh dengan tangan kiri , guna pisau lengkung menghiriskan doh ke dalam air yang mendidih, keluarkan mee hiris selepas masak. Selepas itu , masukkan daging ketulan dan perasa makanan. Mee Hiris ShanXi Datong adalah mee hiris yang paling terkenal. Mee Hiris menjadi terkenal dengan rasa unik. Mee ini dinamakan mee hiris kerana mee dipotong dengan cara hiris.
 
Mee Tarik daging adalah makanan tradisional China Muslim di Lanzhou, China. Ia adalah salah satu hidangan istimewa yang halal. Ia mempunyai rasa yang unik iaitu "Satu Sup (Sup Mee), Dua Putih (Lobak Putih), Tiga Merah (Minyak Cili Merah), Empat Hijau ( Ketumbar, Daun Bawang), Lima Kuning (Mee Kuning)". Dengan rasa yang unik, Mee tarik daging mendapat pujian dari pelanggan luar negara dan China. Mee Tarik daging juga adalah salah satu daripada tiga makanan segera di China dan mendapat reputasi "Mee China Muslim Nombor Satu".
 

Hidangan Khas Kami

辣子鸡   牙签羊肉
炸羊排   风干牛肉
Lokasi Cawangan Kami
Senawang  Bandar Baru Bangi  Kuala Selangor  Lalaport   Melawati Mall  Nilai  Setia City Mall  Sungai Besar   Kipmall Sungai Buloh  Quayside Mall  Aeon Mall @ Shah Alam  Imago KK  The Exchange @106  Plaza Shah Alam  Tropicana Garden Mall
Lihat Lokasi Cawangan ↗
HALAL Waktu Operasi
Dibuka Setiap Hari
schedule10.00am - 10.00pm
 
Ikuti Kami
Copyright 2024 by Mee Hiris
Google Site Search